Női kézilabda BL

Százszázalékos mérleggel készülhet a Győr az elődöntőre

A Győri Audi ETO KC hazai környezetben magabiztos játékkal, nyolc góllal nyert a dán Randers ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó, szombati mérkőzésén, így százszázalékos mérleggel várhatja elődöntős ellenfelét.

2013.03.16 18:06MTI

A spanyol Ambros Martín edző vezette magyar együttes sorozatban 12. összecsapásán diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban. Erre eddig korábban csak egyszer volt példa: a Németh András irányította, Tóth Tímeával felálló osztrák Hypo Niederösterreich a 2007/08-as szezonban jutott el hasonlóképpen hibátlan mérleggel az elődöntőbe. 

Eredmény, BL, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, II. csoport: I. csoport: Győri Audi ETO KC-Randers (dán) 32-24 (15-12) 
a magyar csapat gólszerzői: Görbicz 6, Radicevic 6, Löke 4, Szepesi 3, Amorim 3, Lekic 3, Kovacsics 2, Orbán 2, Tervel 1, Rédei-Soós 1, Hornyák 1 

A vendégek kezdték jobban az összecsapást, zárt védekezésükkel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. A Randers 6-3-ra vezetett, amikor Ambros Martín időt kért, ezt követően pedig feltámadt a Győr és fokozatosan feljött, majd el is lépett ellenfelétől és a félidő végére háromgólos előnyre tett szert. 

A fordulást követően már egyértelműen a Győr akarata érvényesült, a gárda a hajrában "örömjátékkal", gyönyörű megoldásokkal szolgálta ki a közönséget. Görbicz például saját térfeléről talált be az üresen hagyott dán kapuba. A Győr az elődöntőben vagy a szlovén Krim Ljubljanával, vagy a román Valcea együttesével találkozik, ez vasárnap dől el.
 
Később: 
Larvik (norvég)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 17.45 

A csoport állása: 
1. (elődöntős) Győri Audi ETO KC 12 pont/6 mérkőzés, 
2. (elődöntős) Larvik 6/5, 
3. Podgorica 3/5, 
4. Randers 1/6

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.