Aragones hízeleg

Gyanús: Luis Aragones dicséri az oroszokat

Elkezdődött a lelki hadviselés az Európa-bajnokság hajrája előtt. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a szövetségi kapitányok elkezdik a verbális meccseiket. Tapasztaltabb, rutinos rókák előnyben!

2008.06.24 10:56Dechert Áron, ma.hu

A szövetségi kapitányok sorában legelőször a spanyol válogatottat vezető Luis Aragonés próbálja befolyásolni az ellenfelet. A sok csatát megélt edző úgy döntött: először dicséri az ellenfelet, így most azt találta mondani, hogy az orosz csapat játékosai vannak a legjobb formában.Legalábbis fizikálisan. 

Aragones helyében én is dicsérném az ellenfelet. Merthogy igen csak pikáns a helyzet. A spanyol csapat ugyanis 4-1 arányban lemosta a pályáról az oroszokat a csoportkörben. Na ja, de akkor nem volt még a pályán Arsavin. Az oroszok esze, az oroszok ásza, az oroszok góllövője, az oroszok előkészítője. Hát igen: az oroszok mindenese. Tudja ezt jól Aragones is, ezért hát altatni próbálja az ellenfelet. Néha bejön ez a taktika. 

Luis Aragones: "Ő nagyon jó játékos, de nem az egyetlen veszély az orosz csapatban. Ez az együttes sokat fejlődött a torna során, önbizalomra tett szert. Nehéz lesz meglepni bármivel is szövetségi kapitányát, Guus Hiddinket" .

Na persze, ha nem tudná mivel akarja meglepni az oroszokat, nagy bajban lenne a spanyol válogatott. Mindenesetre valóban nagyon érdekes párharc lesz a második elődöntőben, csütörtökön. A spanyoloknak tényleg arra kell vigyázniuk, nehogy azt történjen velük, mint amit mi magyarok éltünk át az 54’-es VB-n. A csoportkörben 8-3-ra elgázoltuk a németek, akiktől aztán (hathatós bírói befolyás mellett) a döntőben 3-2 arányban vereséget szenvedtünk. 

"Ezzel együtt túljuthatunk rajtuk" – zárta mondandóját a mester. Meglátjuk. Mindenesetre kevés csapat irigyli most a spanyolokat. Merthogy veszítenivalójuk, kizárólag nekik van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.