Nem támogatja a szövetség

Janics jelenleg nem tagja a válogatottnak

Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos jelenleg nem tagja a válogatottnak.

2013.03.11 16:06MTI

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára a szövetség hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, a 30 éves versenyző, aki hétfőn jelezte, mégis Magyarországon folytatná pályafutását, nem vett részt a válogatott őszi összetartásán, így nem tagja a keretnek, ezáltal a szövetség nem támogatja őt, azaz saját pénzen készül külföldön. 

Hozzátette, újbóli válogatottságához két alapvető feltételnek kell megfelelnie: egyrészt igazolt versenyzőként ki kell harcolnia a csapatba kerülést a válogatókon, másrészt érvényes szerződéses jogviszonyban kell állnia a szövetséggel. Douchev-Janics szeptemberben jelentette be, hogy szülőhazájában, Szerbiában kívánja folytatni a pályafutását.
 
Az MKKSZ felkészülési hozzájárulás címén 150 ezer eurót kért versenyzői engedélyének kiadásához. A pénz nem érkezett meg, így az MKKSZ nem adta ki az engedélyt és a nemzetközi szövetség (ICF) is elutasította a benyújtott kérelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.