Magabiztosan nyert

Szilágyi Áron bronzérmes

Szilágyi Áron a harmadik helyen végzett a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-n.

2013.03.10 17:02MTI
Fotó: MTI

A londoni olimpiai bajnok, világranglista-vezető Szilágyinak kiemeltként csak vasárnap kellett bekapcsolódnia a küzdelmekbe, de ez nem okozott neki gondot: az első asszója második felére belemelegedett, és magabiztosan nyerte párharcait a negyeddöntőig. 

Valkai Ferencet, az olasz Luca Curatolit, majd Gémesi Csanádot is nagy különbségű győzelemmel állította meg, a nyolc között viszont már erősebb ellenfél várt rá a 2011-ben vb-bronzérmes, csapatban tavaly olimpiai bajnok dél-koreai Gu Bon Gil személyében. 

Az ázsiai kardozó jó darabig vezetett is, 9-12-nél Szilágyi nehéz helyzetben volt, de sorozatban adott hat tust, ezzel megfordította az állást. 

Az elődöntőben aztán már nem bírt Nicolas Limbach-hal. A 2009-ben világbajnok, 2010-ben és 2011-ben vb-ezüstérmes német kardozóval 10-9-ig tartotta a lépést, végül 15-11-re kikapott. Szilágyi az év első két versenyén - Madridban és Padovában - is bronzérmes volt, tavaly, a budapesti GP-n másodikként zárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.