Népszerű a strandröplabda

Cegléden rendezték a strandröplabda bajnokság 2. fordulóját

A nők mezőnyében a Mátrai Beáta, Gudmann Csilla páros, a férfiaknál pedig az első fordulóban, Százhalombattán is aranyérmes Koch Norman, Szauter Péter duó nyerte a NESTEA Magyar Strandröplabda Bajnokság A-kategóriás versenysorozatának második tornáját, Cegléden.

2008.06.23 12:00ma.hu

A várakozásoknak megfelelően erős mezőny gyűlt össze Cegléden, a NESTEA Strandröplabda Magyar Bajnokság A-kategóriás versenysorozatának második tornáján. Ezt jelzi az is, hogy a nők mezőnyében nem jutott a négy közé az első, százhalombattai fordulóban aranyérmet szerző Kun Dorottya, Zsoldos Edina duó. 

A Gudmann Csilla, Mátrai Beáta párosnak már az elődöntőben sem volt könnyű dolga, hiszen a Nyári Virág, Kriegel Éva kettős ellen kellett pályára lépniük. Végül 2:0-ra nyertek, ahogyan később a fináléban is. A Héjjas Valéria, Pethő Anita duó elleni döntőben a lelkes játék, a fáradhatatlan mezőnymunka eredményezte a sikert Mátraiék számára, akik úgy száguldoztak az elpattanó labdák után, mintha nem 40 fok és tűző napsütés lett volna a minden igényt kielégítő Ceglédi Termálfürdőben. 

Mátrai Beáta teremben a Nyíregyházával és a BSE-vel volt magyar bajnok, ám tavaly, 34 évesen visszavonult. A sportágtól nem szakadt el, sőt! Érden utánpótlásnevelő-egyesületet alapított Delta RSE néven, a klubban immár 39 lány ismerkedik a sportág alapjaival napról napra. „Szeptemberben kezdtük a munkát, és már elindultunk az Országos Mini Bajnokságban, valamint több kisebb versenyen is – büszkélkedett Mátrai Beáta. – Családi vállalkozásban működik az egyesület, én vagyok az edző, az összes többi tisztséget a családunk, illetve a baráti körünk tagjai látják el. 

Az utánpótlás-nevelésen kívül a strandröplabdázásra is jut ideje Mátrai Beátának, aki annak ellenére is remek kondícióban van, hogy az elmúlt szezonban teremben már nem játszott. „Áprilisban alig több mint négy óra alatt lefutottam a maratoni távot – folytatta Mátrai.Csillával két hete készülünk együtt a Római Parton, Zoufal Nándor irányításával. Elindultunk már egy versenyen a Margitszigeten, most úgy érkeztünk Ceglédre, hogy játszunk egy jót, nagyon örülünk, hogy így alakult!” 
 
Gudmann Csilla élete jelentős változás előtt áll, hiszen nyolc év után elhagyta korábbi klubját, a Gödöllőt, és a BSE-hez igazolt. „Már nagyon várom, hogy új arcokat lássak, új impulzusok érjenek, örömmel szerződtem a Városmajorba – közölte a feladó. – A strandon reménykedünk a hasonlóan jó folytatásban, a második Mesterverseny kivételével minden fontos tornán elindulunk, mert jól megy a játék, jól megértjük egymás Beával!” 
 A ceglédi tornán a férfiak döntője is emlékezetes meccset hozott, a Horváth Balázs, Vocskó Máté duónak a második szett végén meccslabdája volt, ám az első, százhalombattai A-kategóriás versenyen is aranyérmes Koch Norman, Szauter Péter páros fordított, és ismét győzött. A következő A-kategóriás versenyt a nyíregyházi Sóstógyógyfürdő területén rendezik

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.