Stan Kroenke

Az Arsenal többségi tulajdonosa cáfolta a klubeladás hírét

Stan Kroenke, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal tulajdonosa nem tervezi, hogy eladja a klubot.

2013.03.03 13:50MTI

Az amerikai üzletember így reagált arra a sajtóértesülésre, miszerint egy közel-keleti csoport hamarosan 1,5 milliárd fontos ajánlatot tesz az egyesület megvételére.

A The Telegraph című napilap írása szerint a konzorcium terve, hogy a londoni csapatot ismét Európa legjobbjai között emlegessék. Ehhez, vagyis főként új játékosok szerződtetéséhez biztosítanák a szükséges anyagi forrásokat.

A lap beszámolója szerint a cég egyelőre nem fedte fel kilétét, de valószínűleg katari, vagy egyesült arab emírségekbeli vállalatról lehet szó.

Az elmúlt években számos nagy múltú klub került közel-keleti tulajdonba: az egyik legjobb példa a Manchester City, amelyet az Abu-Dzabi királyi család Manszur sejk vezetésével vásárolt meg 2008-ban. A gárda tavaly megnyerte az angol bajnokságot.

Legutóbb a francia Paris Saint-Germain került katari kézbe, a klub azóta többek között olyan futballistákat vásárolt meg, mint Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva és Ezequiel Lavezzi.

Az Arsenal immáron nyolc éve nem nyert nagy trófeát, ráadásul a klub évről évre megválik egy-egy sztárjátékostól. Tavaly nyáron a holland Robin van Persie, előtte pedig a spanyol Cesc Fabregás igazolt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.