Egy tízéves kislány súlyosan megsebesült

EURO-2008: egy halott a törökországi lövöldözésben

Egy férfi meghalt, 16-an pedig megsebesültek Törökországban azok után, hogy a nemzeti labdarúgó-válogatott drámai körülmények között legyőzte a horvát csapatot az Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

2008.06.21 11:10MTI

Gaziantep városában egy eltévedt golyó megölt egy férfit. Isztambulban többek között egy tízéves kislány sebesült meg. Törökországban ünnepi alkalmakkor szokásosak a lövöldözések.

Összecsapások Mosztarban

Több tucat személyt, köztük rendőröket kellett kórházba szállítani Mosztarban azok után, hogy a boszniai horvát és muszlim csoportok összecsaptak a Törökország-Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki negyeddöntő után. Noha a városban több mint ezer rendőr volt szolgálatban, így sem sikerült megakadályozni a rendbontást. A két tábor kövekkel és palackokkal dobálta meg egymást, autókat rongáltak meg, kirakatokat törtek be. A tömeg ellen könnygázt is bevetettek. Több tucat személyt kórházban ápolnak, négy rendőr súlyosan megsebesült.

Lövöldözések Isztambulban, sebesültekkel

Öten - köztük egy tízéves kislány - lőtt sebekkel került kórházba Isztambulban azok után, hogy a török labdarúgó-válogatott drámai körülmények között legyőzte a horvát csapatot az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A város különböző pontjain voltak az ünnepi alkalmakkor szokásos lövöldözések, és ebben sérültek meg öten. Egyikük állapota sem életveszélyes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.