Napi sportösszefoglaló

BL-botrány, Liverpool és Madrid fele gyászban, Chelsea dráma

Hullottak a sztárcsapatok az Európa Ligában, miközben botránytól hangos a Bajnokok Ligája sorozat. Szerencsére egy fantasztikus visszatérésről is beszámolhatunk: a májátültetésen átesett Eric Abidal újra a pályán!

2013.02.21 23:08ma.hu

Európa Liga: kiesett sztárcsapatok

Kiesett a címvédő az Európa Ligából. Az Atletico Madrid ugyan nyert Oroszországban a Rubin Kazany vendégeként 1-0-ra Falcao góljával, de a hazai 2-0-s vereség megpecsételte a sorsát a spanyol gárdának. A Tottenham az utolsó percben szerzett egyenlítő találattal búcsúztatta a Lyont, míg a kolozsvári CFR a múlt heti 2-0-s vereség után ezúttal hazai pályán is kikapott az olasz Intertől 3-0-ra, így kettős győzelemmel lépett tovább a milánói gárda a kupában.

Ugyancsak búcsúzott a Liverpool együttese az EL-től, igaz, hősiesen, emelt fővel. Miután egy hete 2-0-ra kikaptak idegenben a Zenittől, és Angliában is az oroszok szereztek vezetést, majdnem megtörtént a csoda: Suarez vezetésével 3-1-re nyert a ’Pool, ami azonban az idegenben lőtt több gólnak köszönhetően a Zenit továbbjutását jelentette.

Nem járt jobban Huszti Szabolcs gárdája sem. A Hannover az Anzsit fogadta, és bár Huszti gólpasszának is köszönhetően 1-0-ra vezetett, az Anzsi a 98. percben egyenlített és a 3-1-es oroszországi Mahalacska győzelem után mindez a németek búcsúját jelentette az EL-től. Közel állt a leégéshez a Bajnokok Ligája címvédő Chelsea is. A londoniak egy hete Prágában nyertek 1-0-ra, ezúttal azonban a Sparta egészen a 92. percig vezetett és érett a hosszabbítás. Ekkor azonban Hazard betalált és ezzel továbblőtte a Chelseat.

Schalke óvás

Nem múlt el következmények nélkül a szerdán lejátszott Galatasaray-Schalke 04 Bajnokok Ligája nyolcaddöntő. A németek szerint jogosulatlanul játszott az elefántcsontparti Didier Drogba a törököknél, akit Kínából igazolt az isztambuli gárda. Mivel ideiglenes FIFA játékengedéllyel rendelkezik a támadó, és a törökök nem rendezték a játékos papírjait, ezért a németek szerint jogosulatlanul játszott ellenük, így minden bizonnyal megóvják a BL meccset.

Abidal felépült

Jó hír minden futballszerelmesnek. A Barcelona francia védője, a nemrégiben májátültetésen átesett Eric Abidal újra pályára léphet. Orvosai engedélye alapján akár a hétvégi Sevilla ellenei találkozón magára öltheti a Barca mezét a játékos.

Alonso az élen Barcelonában

A Forma-1 csapatok tovább folytatták tesztelésüket Barcelonában. Ezúttal a Ferrari spanyol pilótája, Fernando Alonso repesztette a leggyorsabb időt, megelőzve a Sauberes német Nico Hülkenberget és a francia Lotusos Romain Grosjeant.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.