Doppingbotrány

Armstrong nem vall másokra eskü alatt

Lance Armstrong nem vall eskü alatt az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) arról, hogy kik és hogyan segítették őt a doppingolásban.

2013.02.20 21:19MTI

Az USADA eredetileg február 6-át jelölte meg, ameddig a tavaly örökre eltiltott és 1998 után elért valamennyi eredményétől megfosztott amerikai kerékpáros részletesen beszámolhat doppingos múltjáról. Ezt az időpontot a 41 éves Armstrong képviselőinek kérésére két héttel későbbre tolta, de a visszavonult sportoló az újabb határidőig sem állt kötélnek.

A többek között hét Tour de France-diadalától és olimpiai bronzérmétől is megfosztott Armstrong január közepén Oprah Winfreynek adott tévéinterjújában ismerte el, hogy sikereit dopping segítségével érte el. Az USADA korábban azt közölte, hogy amennyiben a sportág egyik legismertebb alakja nevekkel, tényekkel szolgál a doppingellenes hatóságnak, akkor akár enyhítheti a büntetését.

Ezt azért szerette volna elérni Armstrong, mert más sportágakban - így új kedvencében, a triatlonban - még versenyezhetett volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.