Borgnak bizonyítana Federer?

A legendás Borgnál nem Federer a favorit

Björn Borg érdekes kijelentést tett. Ő bizony úgy gondolja, egyáltalán nem egyértelmű, hogy Federer nyeri az idei Wimbledont.

2008.06.19 13:21ma.hu

Bár már jó ideje visszavonult az aktív tenisztől a svéd klasszis, még ma is mindenki nagyon odafigyel a szavaira teniszes berkekben. Nem csoda ez, hiszen óriási alakja volt a teniszvilágnak a legendás Borg, aki sorozatban ötször hódította el az első helyet Wimbledonban 1976 és 1980 között. 

Most azt nyilatkozta az üzletemberként is nagyon sikeres Borg, hogy szerinte Federernél Nadal és Djokovic esélyesebb a végső győzelemre az angol nyílt tenisz bajnokságon. 

"Rafael Nadal a favoritom, utána jön Novak Djokovic és Federer csak a harmadik. Ahhoz, hogy előbbi kettőt legyőzze, jobb játékra lesz szüksége, mint tavaly. Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb Wimbledonja elé nézünk

Borg ezen kívül úgy érzi, hogy Federer talán visszavonul jövőre. Ha azonban nem így történik, akkor lehet esélye megdönteni Pete Sampras rekordját (14 Grand Slam győzelem). Federer jelenleg 12 elsőségnél tart. "Federer képes lehet Pete Samras rekordját beállítani vagy túlszárnyalni feltéve, ha továbbra is képes a magas szintű játékra" nyilatkozta a svéd klasszis.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.