Májusban fogadhatják el

A FIFA konkrét javaslatot készített a rasszizmus elleni küzdelemhez

Konkrét javaslatot készített a rasszizmus elleni küzdelem hatékonyabbá tétele érdekében a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékes bizottsága, s a tervezetet a közgyűlés májusban fogadhatja el.

2013.02.15 20:25MTI

A szervezet pénteki bejelentése szerint a végrehajtó bizottság már márciusban megvitatja az elképzeléseket, s a véglegesített verziót májusban a mauritiusi kongresszuson terjeszti a tagok elé szavazásra. "Nagyon elégedett vagyok az ötletekkel" - jelentette ki Joseph Blatter elnök a stratégiai bizottság ülése után. 

A svájci sportvezető hozzátette, az indítvány konkrét intézkedéseket és szigorú szankciókat tartalmaz majd, amelyeknek valóban lehet rasszizmust visszaszorító hatásuk. A FIFA egyelőre semmit nem közölt a javaslatok tartalmával kapcsolatban, de Blatter korábban úgy nyilatkozott, a rasszista szurkolói megnyilvánulásokat az adott csapat kizárásával vagy pontlevonással kellene büntetni.
 
A magyar válogatottnak - jelen állás szerint - zárt kapuk mögött kell lejátszania március 22-én a románok elleni hazai világbajnoki selejtezőjét, mert az augusztus 15-én Budapesten rendezett, Izrael elleni barátságos mérkőzésen a szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált, és sértő jelképeket mutatott fel. A magyar szövetség, miután a FIFA elutasította a fellebbezését, bejelentette, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fellebbez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.