Több hiányosságra derült fény

Vb-2014 - Félmillió dolláros büntetés stadionműködtetési problémák miatt

Félmillió dollárra büntettek Brazíliában egy létesítményműködtetésért felelős társaságot, miután a 2014-es futball-világbajnokság több mérkőzésének színhelyéül is szolgáló Belo Horizonte-i Mineirao Stadionnak több hiányosságára derült fény.

2013.02.06 11:50MTI

A frissiben átadott, 62 ezres aréna, amelynek rendbehozatala az elmúlt két és fél évben 328 millió amerikai dollárnyi (69 milliárd forint) pénzt emésztett fel, az elmúlt szombaton a helyi rivális Cruzeiro és Atletico meccsel vizsgázott az államvezetés több tagja, így az elnök és a sportminiszter jelenlétében, s módfelett rossz érdemjegyet kapott.
   
A működési zavarokat ecsetelő beszámoló szerint főleg az alapszolgáltatásokkal támadtak bajok: tumultuózus jelenetek adódtak a jegypénztáraknál, ahol hosszú sorok kígyóztak, komoly dugók alakultak ki a parkolási rend megoldatlansága miatt, belül pedig az illemhelyek hiánya mellett az idézett elő kellemetlenségeket, hogy zárva voltak az ételt-italt árusító vendéglátóipari egységek.
   
A stadion a júniusi Konföderációs Kupán - amely a vb főpróbájának számít - három, a 2014-es világbajnokságon hat mérkőzésnek ad majd otthont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.