Labdarúgás

Rekordszintű fizetések és veszteségek az európai futballkluboknál

A veszteségek és a fizetések egyaránt rekordszintet értek el az európai futballkluboknál, az előbbi összeg 1,7 milliárd euróra rúg, a játékosok jövedelme pedig 8,6 milliárd eurót tesz ki.

2013.02.04 15:14MTI

 Mindez a kontinentális szövetség (UEFA) által elkészített, az elmúlt öt évet vizsgáló, és hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányból derül ki.
   
A kutatás szerint öt esztendő alatt a labdarúgók fizetése 40 százalékkal nőtt.
   
"Ha nem változtatnak a hozzáállásukon, a klubok nem kerülhetik el a csődveszélyt" - mondta Michel Platini, az UEFA francia elnöke, aki úgy fogalmazott: "létfontosságú" az európai egyesületek számára az úgynevezett pénzügyi fair play betartása.
   
"A költségek drasztikus csökkentése, a megszorítás a klubok számára a legnagyobb kihívás, és ez így is marad" - tette hozzá Platini.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.