Kézilabda

Négy meghatározó játékosával hosszabbított a Győri Audi ETO KC

Négy játékosával, a norvég Heidi Lökével és Katrine Lundéval, a brazil Eduarda Amorimmal, valamint a saját nevelésű Orbán Adriennel hosszabbított szerződést a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata.

2013.01.11 11:46MTI

Az előző idényben Bajnokok Ligája-döntős klub pénteki közleménye szerint Löke két, három társa pedig kettő plusz egy évre írt alá.

Kelecsényi Ernő klubelnök kiemelte: fontos feladat előtt álltak az év kezdetén, hiszen nyolc olyan játékossal - gyakorlatilag a keret felével - kellett megkezdeni az egyeztetéseket a folytatásról, akinek nyáron jár, vagy járt volna le a szerződése.

"A négy kiváló játékos szerződés-hosszabbításával féltávnál járunk a tárgyalásokban, a teljes csapat kialakításáig még sok munka áll előttünk, de nagy örömünkre szolgál, hogy a mind emberi, mind sportemberi minőségben kiemelkedő régi-új csapattagokkal sikerült megállapodnunk" - nyilatkozta.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, BL-győztes Löke jelezte: a hosszabbításának egyik legfőbb oka az, hogy a Győr minden tekintetben professzionális, a csapattagok, az edzők, a felkészülés körülményei, a klubvezetés a világon egyedülálló színvonalú.

Hozzátette: döntését az is befolyásolta, hogy kisfia beiskolázására sikerült optimális megoldást találni.

A hasonló címekkel büszkélkedő Lunde hangsúlyozta: nagyon jól érzi magát Győrben, összességében itt tud együtt dolgozni a legjobb csapattal, és az új edző stílusával, gondolkodásmódjával is könnyen azonosulni tud.

Amorim úgy érzi, a csapat most van a legközelebb a legfőbb cél, a BL-győzelem eléréséhez, és mivel ez neki nagy álma, ezért marad.

A közlemény kitér arra is, hogy a klub hosszú távú stratégiai építkezést folytat, és minden játékosát szeretné megtartani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.