Van pálya...

Lampard a nyáron távozik a Chelsea-től

Utolsó mérkőzéseire készül Frank Lampard jelenlegi együttesénél, az angol Premier League-ben szereplő Chelsea-ben, mivel a kiváló középpályás a nyáron elhagyja a londoniakat, ezt állítja ügynöke.

2013.01.07 10:58ma.hu

A szezon végén Lampard szerződése lejár a Chelsea-vel, és mivel a labdarúgó igen sokat volt sérült az utóbbi időszakban, a vezetőség nem gondolkodik azon, hogy meghosszabbítsa azt a klubot már 2001 óta szolgáló játékossal.

Ennek tudatában Lampard a januári átigazolási időszakban már szabadon tárgyalhat kérőivel, és azok akadnak is szép számmal. Brit foci hírek szerint a legkomolyabb az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy érdeklődik, de lehetett már hallani az olasz Lazio és a Manchester United puhatolózásáról is. A Goal.com értesülései szerint az Everton már egy hároméves szerződést is kínált a 93-szoros angol válogatottnak, de azt a játékos elutasította, mivel az angol portál szerint az Egyesült Államokba szeretne igazolni.

Steve Kutner, Lampard ügynöke a The Daily Mirrornak arról beszélt, a Chelsea vezetői a decemberi klubvilágbajnokság alatt is közölték vele, nem fogják meghosszabbítani védencének szerződését. Kutner szerint Lampard azonban nem szeretne már most januárban távozni, a Chelsea-vel a lehető legjobb pozícióban szeretné zárni az idényt.

„Japánban megerősítették nekem a klub vezetői, hogy semmiképpen nem fogják meghosszabbítani Frank kontraktusát” – idézi a lap a játékos ügynökét. „Azóta semmi nem változott. Frank ezt tudomásul vette, de most csak a futballra szeretne koncentrálni, és szeretne annyira sikeres szezont zárni szeretett klubjával, amennyire csak lehetséges.”

Idén Lampard 12 bajnoki találkozón lépett pályára, ötször csereként, de már így is van hat találata, így a két hétgólos spanyol csatár, Juan Mata és Fernando Torres mögött jelenleg a harmadik helyen áll a klub házi góllövőlistáján.

A Chelsea szerdán a Swansea Cityt fogadja a ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén, és a fogadás piacain fellelhető oddsok alapján a hazaiak a találkozó esélyesei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.