Jégkorong

U18-as női jégkorong vb: fontos győzelem a németek ellen

A magyar női jégkorong-válogatott vasárnap óriási csatában, hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a német együttest, ezzel óriási lépést tett a bennmaradás felé a finnországi U18-as A csoportos világbajnokságon.

2012.12.30 18:12MTI

A viadal honlapja szerint a szombati nyitómeccsükön a kanadaiaktól 4-1-es vereséget szenvedő magyarok a 15. percben hátrányba kerültek, a második harmadban azonban Németh Bernadett egyenlíteni tudott. A folytatásban egészen a ráadásig nem esett gól, ott viszont Gömöri Csaba együttese gyorsan eldöntötte az összecsapást: Huszák Alexandra alig több mint két perccel a hosszabbítás kezdete után betalált a német kapuba.
   
Eredmény:
   
A csoport, 2. forduló:

Magyarország-Németország 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után
   
A nyolccsapatos vb-n két négyes csoportban küzdenek a válogatottak, az első helyezettek automatikusan az elődöntőbe jutnak, míg a másodikak és harmadikok egymás ellen keresztbe játszanak a legjobb négy közé kerülésért. A két csoport utolsó helyezettje egymással küzd meg a bennmaradásért.
   
Magyar női jégkorongozók eddig semmilyen korcsoportban nem szerepeltek a legmagasabb osztályban.
   
A további program:
   
kedd:

Magyarország-Finnország 17.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.