Doppingvétség

Négyéves eltiltást kérnek az olimpiai bajnok gyaloglóra

Négy évre szóló eltiltást kér az Olasz Olimpiai Bizottság doppingellenes ügynöksége Alex Schwazer olimpiai bajnok gyaloglóra, aki a londoni játékokon doppingvétség miatt nem vehetett részt.

2012.12.20 17:47MTI

A 2008-ban Pekingben az 50 km-es számban aranyérmes atléta októberben az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) antidopping-bizottsága előtt elismerte bűnösségét, ugyanakkor jelezte, hogy élettársa, a világ- és Európa-bajnok műkorcsolyázó, Carolina Kostner semmit sem tudott arról, hogy rendszeresen használta az EPO nevű vérdoppingot.
 
Korábban az Olaszországban csak "doppingdoktorként" ismert orvos, Michele Ferrari - aki a gyanú szerint számos élsportoló doppingolásában működött közre - többször is megerősítette, hogy Schwazerrel Kostner társaságában találkozott. A 27 éves dél-tiroli gyalogló júliusi lebukása után bejelentette visszavonulását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.