Doppingügy

Örökre eltiltották az örökranglistát vezető orosz gyaloglót

Örökös eltiltással sújtotta az Orosz Atlétikai Szövetség Szergej Morozov gyaloglót, aki 20 kilométeren minden idők legjobb eredményével rendelkezik.

2012.12.18 20:01MTI

A szövetség keddi rövid közleménye szerint a mindössze 25 éves sportoló egyik korábbi vérmintájában "abnormális mutatókat" találtak az ellenőrök. Morozov, akinek 2011 februárja óta elért összes eredményét törlik, most azért bűnhődik örökös eltiltással, mert 2008-ban is volt már doppingügye, s akkor kétéves eltiltást kapott.
   
Az orosz sportoló 2008 júniusában - kevéssel azelőtt, hogy fennakadt egy ellenőrzésen - Szaranszkban érte el minden idők legjobb, 1:16:43 órás eredményét, amelynél azóta sem gyalogolt senki jobbat 20 kilométeren. A nemzetközi szövetség ugyanakkor nem hitelesítette világcsúcsként ezt az időt, mert a versenyen nem volt megfelelő doppingellenőrzés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.