Ritmikus gimnasztika

Táncrobbanás Európa legjobb magyarjaival

Remek eredményekkel zárta a magyar junior válogatott a szerenkénti finálét a ritmikus gimnasztikázók torinói Európa-bajnokságán a juniorok között: Kohlhoffer Fanni labdával, Forray Fanni karikával lett ötödik, míg Topic Dária szalaggal nyolcadik.

2008.06.09 18:12ma.hu

A trió a felnőttek legjobbjával, Vass Dórával kiegészülve itthon már a június 14-i különleges felkérésre, a Táncrobbanás című produkcióra koncentrál. Forray Fanni Torinóban egy helyet javítva ötödikként végzett a karika fináléjában 24.475 ponttal. Kohlhoffer Fanni labdagyakorlatára 24.375 pontot kapott, és szintúgy ötödik lett. Topic Dária szalaggal 23.225 pontot ért el, amely a nyolcadik helyre volt elegendő. 

Szabó András, a Magyar Torna Szövetség elnöke - aki az Európai Torna Szövetség (UEG) alelnökeként volt jelen Torinóban - óriási sikerként értékelte a juniorok szereplését, egyéniben és csapatban is, továbbá Vass Dóra összetett 17. helyét is kiemelte. A nemzetközi szakma szerint is nagyon jó úton halad a magyar ritmikus gimnasztika, és nagy fejlődés előtt áll. Az Eb magyar legjobbjai a pihenő helyett továbbra is tréningeznek, mivel június 14-én újító kezdeményezéssel rukkol elő a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, ahol a ritmikus gimnasztika először kerül színpadon nagyközönség elé.
 
A Táncrobbanás című produkcióban a klasszikus balett, az ír tánc és a ritmikus gimnasztika minden tudása egyesül egy nagyszabású, több mint százfős, látványos show-műsorban. A tánc sztárjai mellett a ritmikus gimnasztika profi versenyzői is színre lépnek, 120 növendék hattól tizennyolc éves korig, valamint a torinói kontinensviadalon kiválóan eredményt elérő versenyzők is. A parádés mű megálmodója Bán Teodóra, aki Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke is. 

A táncos koktél sztorija a három barátnő - Vass Dóra, Catherine Gallagher (Írország Nemzeti Bajnoka, The Irish Dance Experience szólistája) és Jalits Edit balettművész, (a Budapest Balett első szólistája) - története köré épül. Mindez látványos kiállításban, tükrökkel, fénnyel és pompával és Csajkovszkij a Hattyúk tava zenéjének jazz átiratában.

Szabó András, MATSZ-elnök, UEG-alelnök: „Olaszországban a ritmikus gimnasztika sikersportág, ehhez méltó helyszínen, teltház előtt rendezték a nagyszabású viadalt, a mi Sportarénánkhoz hasonló csarnokban. Fantasztikus hangulatban versenyezhettek a magyarok is, a junior csapat 5. helye óriási eredmény, egyértelmű, hogy ezt a csapatot tovább kell építeni, és akkor sikeresen kvalifikálhatja magát a londoni ötkarikás játékokra. Dicséret illeti a versenyzőket, az edzőket és a szülőket is. 

Vass Dóra felnőttben bizonyította, hogy az európai élmezőnyhöz tartozik, elegáns gyakorlatokat adott elő, s bízom benne, hogy a jövőben több rizikót vállal a gyakorlatok nehézségét tekintve, és akkor Európa legjobb 10 rg-se közé kerülne. Egyszóval nagyon bíztató az rg jövője, Vass és a juniorok számára is
!” 

Vass Dóra: „Nagyon örülök, hogy velem és a juniorokkal is elégedett volt a nemzetközi szakma és a magyar szakvezetés is. A héten sem áll meg a munka, hiszen óriási lehetőséget kapott az rg azzal, hogy színpadra kerülhet a Táncrobbanáson belül. Ígérem, látványos koreográfiák kerülnek színpadra, a műsor első fele olyan lesz, mint egy nagy bemelegítés vagy nevezhetjük balett órának, a második részben pedig önállóan is színpadra lépünk különböző szerekkel.” ”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.