Válogatott gyűjtemény

A nemzeti együttes legfontosabb futballmeccsei egy könyvben

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) gondozásában immár a harmadik könyv jelent meg: a Válogatott gyűjtemény címet viselő kötetet Dénes Tamás, Hegyi Iván és Lakat T. Károly írta.

2012.12.04 16:17MTI

"Ötvennyolc válogatott mérkőzés kulturális háttere, körülménye és hatása került bemutatásra a műben, amely nagyjából 500 fényképet tartalmaz" - mondta az MTI érdeklődésére Hegyi Iván, aki a meccsek kiválasztásáról megjegyezte, fontos szempont volt, hogy szerteágazó legyen, így a feldolgozott találkozók közül a legrégebbi 1902-es, míg a legújabb 2011-es. Hozzátette, van olyan találkozó, amelyre a korabeli tudósítás szó szerinti közlésével tekintenek vissza.
   
Az összecsapások nem időrendi sorrendben szerepelnek, hanem különböző szempontok alapján rendezték el a szerzők, így például az első, Hatcsillagos mérkőzések címet viselő fejezetben a magyar válogatott hat legfontosabbnak tartott találkozója olvasható.
   
A keddi könyvbemutatón az 50-es évektől minden évtized egyik legkiemelkedőbb összecsapását videóbejátszással és egy-egy főszereplő tolmácsolásában idézték fel.
   
Az MLSZ részéről Varga Sándor gondozásában készült, 3000 példányban megjelent 335 oldalas könyv, amely tartalmazza a nemzeti együttes eddigi 874 hivatalos mérkőzésének eredményeit és gólszerzőit, 4990 forintért vásárolható meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.