Szépen teljesít

A szurkolók a Vidi mögött

A Videoton az Európa Liga G-csoportjának 5. fordulójában a Genk együttesét fogadja. Ha Paulo Sousa együttese nyerni tud, akkor biztosan továbbjut a csoportból, és a tavaszi egyenes kieséses szakaszban folytathatja a nemzetközi szereplést.

2012.11.22 10:05ma.hu

A mérkőzés csütörtök este hét órakor veszi kezdetét a Sóstói-stadionban. A találkozó végkimenetele a szurkolókon biztosan nem múlik, hiszen a klub hivatalos honlapja szerint már 8000 jegyet eladtak a mérkőzésre, így valószínűleg teltház előtt bizonyíthat a Vidi.

A Videoton alapozhat a hazai pálya előnyére, hiszen hazai közönség előtt korábban a Sportingot és a Baselt is sikerült két vállra fektetni, és már a magyar bajnoki meccseken is veretlen egy ideje a székesfehérvári együttes odahaza.

A Genk már évek óta a belga topcsapatok közé tartozik, így nagy skalpot szerezhetne a Videoton, de könnyű dolga nem lesz a magyar válogatott játékosokat is foglalkoztató együttesnek, hiszen Belgiumban 3-0-ra kikapott.

”Úgy vettem észre, hogy két arca van a csapatnak. Hazai pályán mindenkire veszélyes a Vidi, idegenben viszont nagyon defenzív futballt játszik a csapat. Biztos vagyok abban, hogy a belgák komolyan feltérképezték a fehérváriakat, és egyáltalán nem becsülik le a csapatot” – nyilatkozta Brockhauser István, a KRC Genk egykori kapusa és az Újpest jelenlegi technikai vezetője a Videoton honlapjának.

Mostanában a hazai bajnokságban is szépen teljesít a Vidi, hiszen az utóbbi négy mérkőzésén tíz pontot zsebelt be a Paulo Sousa csapata, legyőzve például a címvédő Debrecent, a Magyar Kupa legutóbbi fordulójában pedig kiejtette a Szombathelyi Haladást.

A székesfehérváriak a magyar bajnokságban a hétvégén döntetlent játszottak a Pécs vendégeként, de megvoltak a helyzeteik, csak egy kis pontatlanságon múlt az idegenbeli siker. A nemzetközi szereplést követően Paulo Sousa együttese a magyar bajnokságban legközelebb vasárnap, a Lombard Pápa vendégeként lép pályára.

Talán az eddigi legfontosabb EL-meccs vár a Vidire, sorsa saját kezében van, győzelem esetén igen közel kerülne a továbbjutáshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.