Labdarúgás

Beckham távozik a Los Angeles Galaxytól

Az idény végén távozik a Los Angeles Galaxytól David Beckham, a világ egyik legismertebb labdarúgója.

2012.11.20 09:34MTI

A 37 éves angol sztár és klubja hétfőn közösen jelentette be, hogy a játékosnak a december elsejei bajnoki döntő lesz az utolsó találkozója a kaliforniai gárdában.
   
Beckham - aki 2007 januárjában tette át székhelyét Európából az Egyesült Államokba - kiemelte: csodálatos időszakot töltött Los Angelesben, és most még szeretne minden erejével a Houston Dynamo elleni fináléra összpontosítani. Hozzátette: szó sincs arról, hogy visszavonulna, ugyanakkor cáfolta, hogy Ausztrália felé venné az irányt.
   
Tim Leiweke, a Galaxyt tulajdonló AEG elnöke hangsúlyozta: Beckham nemcsak a klubot, hanem a sportágat is a korábbinál magasabb szintre emelte.
   
Beckham hat idény alatt most játssza majd harmadik MLS-döntőjét, tavaly sikerült bajnoki címig vezetnie a Galaxyt.
   
Gazdasági elemzők szerint az angol játékos és családja a Los Angeles-i évek alatt közel 250 millió dollárt kereshetett, amelyből az alapfizetés "csak" 35-40 milliót tett ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.