A jutalmak érdeklik

Jobbik: a MOB hozza nyilvánosságra a rá vonatkozó közérdekű adatokat!

A Jobbik felszólította a Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB), hogy hozza nyilvánosságra a testületre vonatkozó közérdekű adatokat.

2012.11.03 19:29MTI

Szilágyi György, a párt képviselője szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a sikeres olimpiát követően az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága egy szeptemberi ülésén meghallgatta Molnár Zoltánt, a MOB akkori főtitkárát. Arra a kérdésre, hogy milyen jutalmakat kaptak a játékok után a MOB alkalmazottai, Molnár Zoltán annyit mondott, hogy az állami támogatások terhére nem tervezik további jutalmak kifizetését - közölte a képviselő. A főtitkár arra viszont nem válaszolt, hogy mennyi jutalmat fizettek ki a MOB alkalmazottainak. Ebben az esetben arra hivatkozott, hogy a személyes adatok csak akkor kezelhetőek, ha ahhoz az érintettek hozzájárulnak - tette hozzá a képviselő.

Szilágyi György viszont úgy látta, hogy ezek az adatok közérdekűek, ezért legalább munkakörre lebontva nyilvánosságra kellene hozni a juttatásokat.

A politikus ezért pártja nevében felszólította Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, hogy tegyen eleget a közérdekű adatok nyilvánosságról szóló kötelezettségeinek.

Hangsúlyozta, hogy a MOB közfeladatot ellátó szervnek minősül és költségvetési támogatást kap. Emiatt viszont negyedévente köteles közzétenni a szervezetére, a tevékenységére és gazdálkodására vonatkozó adatokat - közölte.

A képviselő egy másik témát érintve azt mondta, hogy az olimpiát követően Schmitt Pál és Borkai Zsolt, a MOB korábbi és jelenlegi elnöke is arról beszélt, hogy más sportágakra is ki kellene terjeszteni a TAO-kedvezmények körét.

Szilágyi György hangsúlyozta, hogy ennek alapján ilyen irányú módosító javaslatot nyújtott be. Szavai szerint a sportbizottság szeptemberi ülésen Szalay Ferenc, a testület fideszes elnöke közölte: "szűk politikai érdekből, azért, hogy néhány sportágat fel lehessen hergelni" nem szabad ilyen törvénymódosítást javasolni. Hozzátette, hogy a bizottság ezt követően le is szavazta javaslatát, amelyik így nem került a parlament elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.