Lesz ellenőrzés

124 doppingellenőrzés várható azt Eb-n

Összesen 124 doppingellenőrzésre kerül sor a szombaton kezdődő osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. A torna előtti vizsgálatokon minden teszt negatív lett.

2008.06.03 18:38MTI

Az európai szövetség (UEFA) közleménye szerint mind a tizenhat válogatottat ellenőrizték, csapatonként tíz-tíz játékostól vettek vér- és vizeletmintát.
 
"Minden eredmény negatív lett, ezt már most tudjuk, igaz, ezt hivatalosan csak pénteken jelenthetjük ki, ha a mintákat elemző labortól írásban is megkapjuk az értesítést" - mondta az UEFA bécsi sajtótájékoztatóján William Gaillard, a szervezet szóvivője. 

Gaillard hozzátette: a kontinenstorna 31 mérkőzésen összesen 124 doppingellenőrzés lesz. Minden találkozó után csapatonként két-két játékostól vesznek mintát. A vizsgálatra kijelölt futballistákról sorsolással döntenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.