Kvóta után is siker

Világkupát nyert a férfi párbajtőr csapat

Folytatta az idei remek szereplését a magyar férfi párbajtőrcsapat. A hétvégén a montreali Világkupa-versenyen diadalmaskodott a négyes.

2008.06.02 12:00ma.hu

Az áprilisban megszerzett olimpiai kvóta tudatában nyugodtan készülhetnek férfi párbajtőröseink az olimpiára. Ez meg is látszott a montreáli Világkupa-versenyen, ahol nagyon magabiztos, higgadt tőrözéssel utasított maga mögé mindenkit a magyar csapat. 

A versenyen 18 válogatott vett részt, ahol a Boczkó Gábor, Imre Géza, Kovács Iván, Kulcsár Krisztián összeállítású együttes 45-38-ra győzött Norvégia, 45-34-re Oroszország, 45-36-ra a franciák, valamint 45-40 arányban az olaszok elleni döntőben. Kisebb meglepetésre a kanadai csapat szerezte meg a bronzérmet. 

A hölgyek sajnos nem jártak ekkorra sikerrel, hiszen mind a kínai, mind pedig a német csapat legyőzte a Nagy Tímea, Szász Emese, Hormay Adrienn, Mincza-Nébald Ildikó összeállítású csapatot. A két vereség azért is fájó, merthogy nagyon simára sikeredett ellenfeleink győzelme. A kínaiak 45-32-re, míg a németek 45-31 arányban múlták felül a magyar lányokat. 

Végül a hetedik helyet azért sikerült megszerezni, miután a helyosztón 45-28 arányban legyőztük a francia válogatottat. Az egyéni versenyben Mincza-Nébald Ildikó érte el a legjobb helyezést a magyar csapatból, ő a hatodik lett, míg Kulcsár Ildikó a hetedik helyen végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.