Diadal után esett össze

Agyhalott lett a megsérült dél-koreai öklöző

Szerdán az orvosok agyhalottnak nyilvánították Cso Joj Szam dél-koreai profi ökölvívót, aki múlt keddi, szöuli győztes mérkőzése után esett össze.

2008.01.02 09:04MTI

A 33 éves sportoló a Boksz Világszervezet (WBO) interkontinentális bajnoki címmérkőzésének utolsó másodperceiben kapott egy óriási ütést kihívójától, az indonéziai Heri Amoltól. A megrendítő erejű jobbhorog ellenére Csoj a csodával határos módon lábon maradt, így pontozással megnyerte az összecsapást, de az eredményhirdetés után nem sokkal összeesett és eszméletlen állapotban szállították kórházba. A szöuli klinikán azonnal agyműtéten esett át, a kómából azonban nem ébredt fel többé.

A tapasztalt bokszolót egyelőre még életben tartják, miután a család és az illetékes orvosi hivatal is engedélyt adott szervei transzplantációs célú felhasználására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.