Lovaglás

Idén a közmédia közvetíti élőben a Nemzeti Vágtát

A közmédia csatornáin élőben követhetik figyelemmel idén a nézők a Nemzeti Vágtát, a magyar települések egyik legnagyobb seregszemléjét szeptember 14. és 16. között.

2012.09.11 21:00MTI

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Nemzeti Vágta szervezőivel aláírt stratégiai együttműködési megállapodás alapján idén először vált a "vágtás" hétvége fontos szereplőjévé. A megállapodás alapján a Nemzeti Vágta, köztük az egyik elővágtája, a Székely Vágta minden versenyét a közszolgálati csatornák közvetítik, és műsoraikban is kiemelt figyelmet fordítanak az eseményekre, valamint a hozzájuk kapcsolódó rendezvényekre - közölte az MTVA kedden az MTI-vel.

A Hősök terére kihelyezett stúdióból Novodomszky Éva és Szujó Zoltán műsorvezető tájékoztatja a nézőket az aktuális tudnivalókról, a futamokat Knézy Jenő kommentálja. A műsorkészítés hátterét 21 kamera, nagy létszámú stáb, az open-stúdió, valamint az interjúkat készítő "száguldó" stáb biztosítja. A nézők a szombati napról két húszperces összefoglalót láthatnak az M1 csatornán, a döntőt vasárnap az M1 élőben közvetíti.

A nézők az 56-osok terén is találkozhatnak az MTVA népszerű képernyőseivel és az új arculat elemeivel. A közmédia sátrában a Maradj talpon! versenyzőtoborzót tart és szombat délután Kaszás Géza vadonatúj Vágtass Velem! című lovas műsorába is beavatják a jelenlevőket. A vállalkozó kedvűek elkészíttethetik magukról és családtagjaikról azt a portrét, amelyet a későbbiekben az M1 műsorán láthatnak viszont.

Magán a Vágtán is képviselteti magát a közmédia. Szöllősi Györgyi immár második alkalommal száll nyeregbe a jótékonysági sztárfutamon, a Híradó népszerű műsorvezetője a Ments Életet Közhasznú Alapítványért lovagol.

A szeptember 14. és 16. között megrendezendő, ötödik születésnapját ünneplő esemény a főváros és a vidék összefogásának szép példája, és a nemzeti öntudat erősítésének fontos eszköze. A rendezvény látogatottságának és televíziós nézettségének köszönhetően a Nemzeti Vágtára nevezők és lovasaik országos hírnévre tesznek szert, és a győztesek dicsőséget szereznek az általuk képviselt falvaknak, városoknak - hangsúlyozza közleményében az MTVA.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.