Rui Costa visszavonul

Év végén szögre akasztja cipőit a portugál sztár

Az idény végén befejezi pályafutását Rui Costa korábbi válogatott portugál labdarúgó.

2008.01.02 08:08MTI

"Mindig is arra vágytam, hogy a Benficában játsszam le az utolsó idényemet" - idézte őt a Record című sportnapilap. Costát azután kérdezték terveiről, hogy átvette az év portugál sportszemélyiségének járó Artur Agostino-díjat. A 35 éves futballista a Benficában kezdte profi karrierjét 1991-ben, majd 1994-től a Fiorentinában, később pedig az AC Milanban játszott. 2006-ban tért vissza Lisszabonba. A válogatottnak a 2004-es Európa-bajnokság után intett búcsút, addig 96 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, melyben 26 gólt szerzett. Az úgynevezett aranygenerációhoz tartozott, vagyis azok közé a játékosok közé, akik 1991-ben megnyerték a 20 éven aluliak világbajnokságát. Terveit illetően úgy fogalmazott, szívesen látná magát egyszer a Benfica sportigazgatójaként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.