Labdarúgás

A Málaga 16 éves futballistája a meccs hősévé vált

A második félidőre becserélték, hat perccel a lefújás előtt pedig győztes találatot szerzett a Málaga tinisztárja a spanyol labdarúgó-bajnokság szombati nyitónapján, a meccs hősévé, s a Primera División történetének legfiatalabb gólszerzőjévé előlépve.

2012.08.19 13:42MTI

Hatékony megmozdulásával Fabrice Olinga a házigazda Celta Vigo (0-1) játékosainak és híveinek a kedvét rontotta el alaposan, egyszersmind 16 évesen és 98 naposan az élvonal korrekordere lett. Az eddigi csúcsot Iker Muniaín, az Athletic Bilbao támadója tartotta, aki 2009 októberében 16 esztendősen és 289 naposan volt eredményes az első osztályú bajnokságban.

A kameruni születésű Olinga az elmúlt idényben került a Mallorcától a Málagához, s az ificsapatot erősítette. A felnőtt gárda chilei vezetőedzője, Manuel Pellegrini előbb a bő keretbe hívta be, majd úgy döntött, hogy már az első fordulóban kipróbálja a nagyok között. Az ifjú csatár roppant hamar meghálálta a mester bizalmát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.