Cincinnati tenisztorna

A női döntőt Li és Kerber játssza

Kínai-német döntőt rendeznek a Cincinnatiban zajló tenisztorna női versenyében, miután az elődöntőben Li Na nyert az amerikai Venus Williams, Angelique Kerber pedig a cseh Petra Kvitova ellen.

2012.08.19 10:12MTI

A kilencedikként rangsorolt Linek volt könnyebb dolga, mivel az idősebbik Williams nővérnek a meccs második felében kiújult a hátsérülése. Az 5. helyen kiemelt és a második fordulóban Babos Tímeát búcsúztató Kerber már szorosabb csatában, szintén három játszmában kerekedett felül Kvitován.

A férfiaknál a finálét a világranglista első két helyezettje vívja annak nyomán, hogy a lajstromot vezető svájci Roger Federer diadalmaskodott honfitársa, Stanislas Wawrinka felett. Előzőleg a másik elődöntőben a szerb Novak Djokovic mért sima vereséget az argentin Juan Martin del Potróra. Federer és Djokovic eddig 27 alkalommal találkozott, s a mérleg előbbinek kedvez, hiszen 15 alkalommal ő vonult le győztesen a pályáról.



nők (2,17 millió dollár összdíjazás):



elődöntő:

Li (Li, kínai, 9.)-V. Williams (amerikai) 7:5, 3:6, 6:1

Kerber (német, 5.)-Kvitova (cseh, 4.) 6:1, 2:6, 6:4



férfiak (3,43 millió dollár összdíjazás):



elődöntő:

Djokovic (szerb, 2.)-Del Potro (argentin, 6.) 6:3, 6:2

Federer (svájci, 1.)-Wawrinka (svájci) 7:6 (7-4), 6:3

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.