Bundázás miatt tiltották el

Éhségsztrájkba kezdett az olasz futballista

Éhségsztrájkba kezdett Emanuele Pesoli olasz futballista, akit három évre tiltott el az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) fegyelmi bizottsága bundázás miatt.

2012.08.11 14:37MTI

Pesoli a FIGC római székházának kapujához láncolta magát, így tiltakozva a büntetés ellen, melyet mérkőzések eredményének befolyásolása miatt róttak ki rá. Az olasz másodosztályban szereplő Verona futballistája még a Siena játékosaként keveredett bele az ítélet szerint a számos edzőt és labdarúgót érintő bundabotrányba.

"Nagyon sértő ez a gyanúsítás" - mondta a 31 esztendős játékos. "Szeretnék szembenézni a vádlóimmal. Ezzel az ítélettel romba döntik az életemet valami olyasmi miatt, amit nem követtem el. Amíg bírom, addig itt maradok."

A FIGC fegyelmi bizottsága pénteken első fokon hozott ítéleteket az esettel kapcsolatban. Antonio Contét, Pesoli akkori edzőjét - aki jelenleg a legutóbb veretlenül bajnoki címet nyert Juventust irányítja - 10 hónapra tiltotta el a testület.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.