EURO-2012

Ibrát az első "tripla-dupla" vigasztalhatja a kiesésért

A svéd Zlatan Ibrahimovic lett az első labdarúgó, aki három Európa-bajnokságon is legalább két gólt szerzett.

2012.06.20 15:29MTI

A lengyel-ukrán Eb csoportköre után búcsúzott skandinávok csatára az ukránok elleni 2-1-es vereség alkalmával volt eredményes, majd kedden látványos kapásgólt rúgott a franciák ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen.

A 2004-es kontinenstornán a bolgárok és az olaszok ellen talált be, négy évvel ezelőtt pedig a görög és a holland kaput vette be.

Eddigi hat találatával az AC Milan támadója holtversenyben a harmadik helyen áll az Eb-örökrangsorban a holland Ruud van Nistelrooyjal és Patrick Kluiverttel, a francia Thierry Henryval, valamint a portugál Nuno Gomessel. A listát a - jelenleg UEFA-elnök - francia Michel Platini vezeti kilenc góllal, második az angol Alan Shearer hét találattal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.