Hatodik helyről a dobogóra

Újabb ezüst a rafting Eb-n

Az Ausztriában zajló rafting Európa-bajnokság második napja újabb magyar ezüstérmet hozott, R4-ben (négyes raft) a downriver kategóriában.

2008.05.16 17:00mkksz

A downriver lényege, hogy a csapatok egyszerre indulva - szorosan egymás mögött - teljesítik a pályát, s értelemszerûen a legjobb idõvel célba érkezõ gárdáé a legfényesebb medália. A férfiaknál a tegnap is ezüstérmet szerzõ csapat, a Simon Ádám, Iványi Gábor, Schromm Barna, Fodor Szabolcs összetételû hajó a hatodik helyrõl rajtolva verekedte fel magát a dobogó második fokára, az elõzésre kevés és nehéz lehetõséget adó folyón ez különösen nagy eredménynek számít. 

A másik magyar együttes (Markovics András, Erdélyi Zoltán, Kovács Zoltán, Veres Csaba) a tizenharmadik helyen ért célba a 26 induló közül. A hölgyeknél 16 hajó állt rajthoz, a Kiss Kingával, Süveges Lillával, Bányai Zitával és Zimits Krisztával (tartalék Egedy Nóra) felálló egység az elõkelõ hatodik helyen végzett. A másik magyar hajó (Ölshléger Beatrix, Zakál Anikó, Nagy Éva, Németh Veronika, Oszlánczi Adrienn) négy csapatot utasított maga mögé, ez a tizenkettedik helyre volt elegendõ. 

Ma este tovább folytatódnak a küzdelmek, s remények szerint nem szakad meg az eddigi sikerszéria!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.