Öt győzelem, vereség nélkül

Ezüstérmesek lettek a magyarok a szenior vízilabda vb-n

Magyar-amerikai döntővel fejeződtek be a most zajló FINA szenior vizes világbajnokság vízilabda tornái az olaszországi Riccionéban.

2012.06.10 19:28

A magyar csapat a 45-50 évesek korcsoportjában ezüstéremmel zárta a tornát, miután a döntőben rendkívül szoros versenyben, ötméteresekkel kikaptak az amerikai Olympic Club San Francisco csapatától szombaton este.

Öt győzelemmel, vereség nélkül jutott a szenior vízilabda világbajnokság döntőjébe a 45-50 évesek korosztályában a magyar csapat, a magyarok végül a szombat este zajló döntőben ötméteresekkel kaptak ki az amerikaiaktól június 9-én, szombaton. A magyar csapat 7:4-es vezetéssel kezdte meg a negyedik negyedet a torna utolsó napjának utolsó mérkőzésén, a negyed végére azonban 8:8-ra feljöttek rájuk az amerikaiak. "Kemény küzdelem, de nagyon sportszerű mérközés volt, a hosszabbítás után végül ötméteresek döntöttek. Az amerikaiak bizonyultak jobbnak, akik jobban gazdálkodtak az erejükkel" - mondta el a csapat egyik játékosa, Besenyei Attila, aki hozzátette: büszkék arra, hogy a döntőig jutottak a 104 csapat részvételével zajló vb-n.

A Vidám Vízilovak elnevezésű szenior csapat olyan neves egykori válogatott vízilabdázókból áll, mint Bíró Attila, Dóczi István és Ürögi Zsolt. Az olaszországi Riccione városában zajló vizes vb vízilabdázói között Kaiser Gábor lett a magyarok legeredményesebb játékosa.

A szombat esti magyar-amerikai mérkőzés volt a 14 ezer nevező részvételével az olaszországi Riccionéban zajló világbajnokság utolsó vízilabda összecsapása, a pólósok összesen 274 mérkőzést játszottak. A június 3 és 17 között megrendezett szenior vb-n a FINA öt sportágában, vízilabdában, úszásban, szinkronúszásban, műugrásban és nyíltvizi úszásban indulnak versenyzők a világ 118 országából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.