Zsinórban 18

James és Wade megint parádézott

A Miami két klasszisa összesen 70 pontot szerzett, ezzel 2-2-re alakította az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot az Indiana Pacers ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásában.

2012.05.21 13:47ma.hu

LeBron James és Dwyane Wade össztermése 70 pont, 27 lepattanó, 15 gólpassz, négy blokk és három szerzett labda – ez akár egy csapat, egész meccses statisztikai mutatója is lehetne, de a két klasszis ezt az Indiana Pacers ellen produkálta.

A majdnem tripla duplát elére James volt a mérkőzés legeredményesebbje 40 szerzett ponttal. Az Indiana legjobbja Danny Granger volt 20 egységgel – a 29 esztendős játékos nem mellékesen nagyon durván játszott, de még így sem tudta megállítani Jameséket.

Az elvesztett pályaelőny miatt Spoelstra együttese nyerni szeretett volna, és egy nagy hajrával ez sikerült is nekik. Az első féldiőben még jól ment a hazaiaknak, több alkalommal is vezettek tízpontos különbésggel.

Aztán a harmadik negyedben már a Heat ment tízzel, köszönhetően a Wade, James duó feltámadásának. Végül a Miami 101-93-ra megnyerte a konferencia-elődöntő negyedik mérkőzését.

Az állás tehát 2-2, és még semmi nem dőlt el. A legfrissebb kosárlabda hírek szerint Chris Boshra továbbra sem számíthat a Pacers.

A lélektani előny most Jameséknél van, és a sportfogadás piacain is a Heat a párharc esélyese.

Amíg a Miami és az Indiana nagy csatát vív egymással keleten, addig a San Antonio Spurs már a Nyugati konferencia döntőjében érezheti magát. Scott Parkerék 102-99-re legyőzték a Los Angeles Clipperst, így összesítésben 4-0-ra verték ellenfelüket.

A Spurs zsinórban 18. győzelmét aratta, ellenfele pedig az Oklahoma City Thunder – Los Angeles Lakers párharc győztese lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.