Bajnokok Ligája

Bayern-Chelsea az adatok és tények tükrében

Adatok és tények a szombati, Bayern München-Chelsea labdarúgó Bajnokok Ligája-döntővel kapcsolatban.

2012.05.18 11:12MTI

A két csapat eddig kétszer találkozott egymással a Bajnokok Ligájában: a 2004/05-ös idény negyeddöntőjének első felvonásán 4-2-re győzött a Chelsea, a müncheni visszavágón pedig 3-2-re nyert a Bayern, így a londoniak 6-5-ös összesítéssel jutottak tovább.

A Bayern sorozatban hét hazai mérkőzését nyerte meg a BL-ben.

Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője a negyedik olyan szakember lehet, aki két különböző klubbal is megnyeri a legrangosabb európai kupát. Korábban ez Ernst Happelnek (Feyenoord: 1970, Hamburger SV: 1983), Ottmar Hitzfeldnek (Borussia Dortmund: 1997, Bayern München: 2001) és José Mourinhónak (FC Porto: 2004, Internazionale: 2010) sikerült. Heynckes 1998-ban a Real Madriddal győzött.

A Bayern otthonában egyetlen angol csapat tudott győzni eddig: a Norwich City 1993-ban az UEFA Kupa második fordulójában nyert 2-1-re.

A Bayern Münchennél egyedül Jerome Boateng volt a pályán végig a sorozatban, összesen 1110 percet.

A németek gólvágója, Mario Gomez 12 találatnál járt, a listát az FC Barcelona argentin klasszisa, Lionel Messi vezeti 14-gyel.

A Bayern-játékosok eddig 195 szabálytalanságot követtek el, 28-szor kaptak lapot, mindkét számban vezetik a statisztikai rangsort.

Franck Ribéry, a Bayern francia szélsője öt gólpasszával Messi, Kaká és Karim Benzema (mindkettő Real Madrid) társaságában holtversenyben vezeti az ide vonatkozó listát.

Ribéryvel szemben eddig 42 szabálytalanságot követtek el, ebben is első.

A Chelsea-nél egyedül Petr Cech töltötte mind az 1110 percet a pályán.

A londoniak 46 gólt kaptak a bajnokságban, ezek közül 20-at az utolsó negyedórában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.