Sokan szültek, amióta megvették a jegyet

Ingyen nézhetik a csecsemők a londoni olimpiát

A szervezők az édesanyák panaszaira reagálva közölték: a londoni olimpia eseményeire jegy nélkül engedik be a csecsemőket.

2012.05.08 15:50MTI

A jegyértékesítés tavaly márciusi kezdete óta a belépővel rendelkező nők közül többnek gyermeke született. A mumsnet.com honlapot elárasztották az édesanyák panaszai, mert a legtöbben nem tudták, hogy a csecsemők számára is jegyet kell vásárolniuk. A panaszok között szerepelt, hogy ez sértheti a nemi egyenlőséget, végül a szervezők jelezték, hogy felülvizsgálják a rendelkezést.
   
"Bárki, aki korábban jegyet vásárolt, és teherbe esett, majd gyermeke született, s a csecsemőt is magával szeretné hozni az olimpiára, megteheti" - mondta a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója, Paul Deighton, a jegyértékesítés legújabb szakaszáról tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a rendelkezés a 12 hónap alattiakra vonatkozik, amennyiben egy felnőtt testéhez rögzített babahordozóban helyezik el.
   
A szervezőbizottság hangsúlyozta, hogy a "Babák a karban" felfogást alkalmazzák minden helyszínen, kivéve a londoni Wembley Stadiont, a newcastle-i St. James's Parkot, a manchesteri Old Traffordot, valamint a North Greenwich Arenát. Ezeken a helyszíneken az érvényben lévő megállapodások szerint minden nézőnek rendelkeznie kell belépőjeggyel, életkortól függetlenül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.