Poén helyett hatalmas botrány

Rettegett gyilkosok az IIHF jégkorong-világbajnokságon

Breivik és Fouganthine nézett vissza a "bicskanyitogató" hirdetésekről - a durva reklám beárnyékolta a 2012-es jégkorong-világbajnokság megnyitóját.

2012.05.06 10:07ma.hu

Azt állítják, hogy a hokirajongókat szeretették volna megnevettetni, de végül felháborodott botrány lett az esetből. Az IIHF jégkorong-világbajnokság finn szervezői ugyanis a józanész híján hírhedt gyilkosokat, mint Anders Breivik és Nikita Fouganthine, engedtek ki az üdvözlőplakátokra.

A hatalmas óriásplakátok Helsinkiben, az arénába vezető úton fogadták a hoki szerelmeseit. Az eredeti ötlet az volt, hogy a hokijátékosok arcait a szurkolók képeire cserélik. A rajongók beküldhették képeiket a Facebookon keresztül, vagy a Maailmansuurinjoukkuekuva.fi oldalon, regisztráció után.

Ám amikor a plakátot feltették, elindult a lavina. A több tucat mosolygó jégkorong-fan arca között ugyanis ott virított a norvég tömeggyilkos, Anders Breivik és a finn gyilkos, Nikita Fouganthine arcképe is – ez utóbbi 1988-ban brutálisan legyilkolt egy fél családot Svédország északi részén.

Noha a helyzetet gyorsan orvosolták, Breiviket például egy kutyával takarták le, Fouganthine-t pedig gyorsan kitörölték, sokan kellemetlen szájízzel vettek részt az eseményen.

A 2012-es jégkorong világbajnokságot a finnek és a svédek együtt rendezik, május 20-áig tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.