Kiállítás, tömegjelenet, Vidi-győzelem.

A Videoton idegenben harcolta ki a győzelmet

A Videoton ezzel a győzelmével tovább üldözi a Győrt, a Zalaegerszeg vesszőfutása pedig tovább tart.

2012.04.21 17:44nb1.hu

Az első percekben inkább a vendégeknél volt a labda, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. Ahogyan a fehérvári játékosok szokták, sokat passzolva irányították a mérkőzést, de igazi átütőerő nem volt a Vidi játékában sem. Harminc perc küzdelem után Kocsárdi bedobásából alakult ki helyzet.

Ekkor Brkics fejelt kapura, de a fejest Tujvel kapus szögletre mentette. A harminchatodik percben Gyurcsó indult meg a jobb oldalon a tizenhatos előtt, a beadásába azonban Ganugrava kézzel ért bele, így a játékvezető némi habozás után a büntetőpontra mutatott. Ekkor robbant a zalaegerszegi bomba, és elszabadultak az indulatok. Ki a játékvezetőt lökdöste, ki pedig az asszisztenssel perelt. A vége két kiállítás a hazai oldalon.

Előbb Jahic kapust, majd Bogunovicsot is kiállította a játékvezető a hihetetlen jelenetek után. A megítélt tizenegyes mögé a jól játszó Nikolics állt, aki a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. Így egygólos Videoton-előnnyel mentek pihenni a csapatok. A kettős emberhátrányban futballozó egerszegiek a második félidő első perceiben kizárólag védekeztek. Sok választásuk nem volt, hiszen Gosztonyi, Gyurcsó és Kovács összjátékai után is folyamatosan nyomás alatt volt a hazaiak kapuja.

Hatvanöt perc elteltével egyre inkább nyilvánvaló lett, hogy csak az eredmény lehet kérdéses, a győztes aligha. Aztán Brkics kapott egy hosszú labdát. Vaskó szabálytalankodott vele szemben utolsó emberként, villant az újabb piros lap. Pár perccel később Vlaszák mutatott be egymás után két óriási bravúrt, de a harmadikat már nem védhette. Gosztonyi a félig földön fekvő kapus mellett belőtte a Vidi második gólját. A Videoton ezzel a győzelmével tovább üldözi a Győrt, a Zalaegerszeg vesszőfutása pedig tovább tart.

A lefújás után Paulo Sousa ekképp értékelt a Sport Tv kamerája előtt. - A meccs előtt a körülmények nem voltak ideálisak. Elég kevesen voltak, a talaj elég száraz volt, nehéz volt az intenzitást megtalálni. A nagy kavarodás után megváltozott a játék képe, így idő kellett, hogy mindenki összekapja magát. Utána sikerült megfelelően felpörögnünk.

A gólszerző Nikolics Nemanját is megszólaltatták mérkőzés után. - Nehéz mérkőzés volt, de erre is számítottunk. Ma a legfontosabb az volt, hogy megszerezzük a három pontot és ez sikerült. Picit óvatosabban játszottunk a mérkőzés elején, sokat tartottuk a labdát, sajnos csak egy helyzetet tudtunk kialakítani a gól előtt. Utána a zalaegerszegi játékosok a balhéval nehéz helyzetbe hozták saját magukat, mi pedig megszereztük a gólt, és a második találatunk után már lényegében eldőlt minden.

Prukner László
, a ZTE vezetőedzője érthetően nem volt boldog a találkozó vége után. - Gratulálni tudok a Videotonnak. Küzdöttünk azért, hogy ne legyen megalázó a vereség, ehhez tudok gratulálni a csapatomnak, de furcsa egy mérkőzés volt.

OTP Bank Liga, 25. forduló
ZTE FC–Videoton FC 0–2 (0–1) Zalaegerszeg, 1000 néző.
V.: Oláh Gábor (asszisztensek: Farkas B., Butkai Zs.)
Gólszerzők: Nikolics (41. – 11-esből), Gosztonyi (73.)
Kiállítva: Jahic (36.), Bogunovics (37.), ill. Vaskó (69.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.