Biztató a focista állapota

Egyre jobban van Muamba: beszélt az edzőjével

Javul Fabrice Muambának, a Bolton Wanderers labdarúgójának az állapota, a játékos kedden rövid beszélgetést folytatott az edzőjével, Owen Coyle-lal.

2012.03.20 19:26MTI

"Röviden elbeszélgettünk. Persze még hosszú út áll előtte, de az állapota mindenképpen bíztató" - mondta a BBC-nek a tréner.
   
Muambának szombaton, a labdarúgó FA Kupa negyeddöntőjében megállt a szíve a pályán, s azóta egy londoni klinikán kezelik. Sokáig kritikus volt az állapota, a hétfő esti közlés szerint azonban jobban van, önállóan lélegzik, és a szíve is mindenfajta segítség nélkül ver. A klub keddi közleménye alapján "nyugodt volt az éjszakája".
   
Az egykori Zairében született, korábbi U21-es angol válogatott játékos a mérkőzés 41. percében, a kezdőkörnél zuhant a földre úgy, hogy senki nem volt a közelében. A bíró megállította a játékot, Muambát pedig percekig próbálták a pályán újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden futballistát beküldött az öltözőbe, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a találkozó nem folytatódik. A Tottenham Hotspur elleni mérkőzésen a Bolton kapuját a magyar válogatott Bogdán Ádám védte, az állás pedig 1-1 volt, amikor félbeszakadt a küzdelem.
   
A szombati eset miatt elhalasztották a Bolton soron következő, keddi (mai) bajnoki mérkőzését, melyen az Aston Villa lett volna az ellenfél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.