London 2012

Nem kukázzák ki: az olimpia után Eb-nek adna otthont a brit főváros

A brit úszószövetség (British Swimming) azt szeretné, ha az idei nyári olimpia versenyei után 2016-ban vizes Európa-bajnokságnak adna otthont a londoni Aquatic Center.

2012.03.17 22:21MTI

Az elhatározásnak hivatalosan is hangot adva - az Európai Úszó Liga (LEN) pénteki hírlevele szerint - a szövetség vezetői bejelentették, hogy megpályázzák a négy esztendő múlva esedékes kontinensviadalt, amelyen az úszók mellett a műugrók és a műúszók is Eb-érmekért versengenek.

A vizes Európa-bajnokság londoni megrendezését teljes mértékben támogatja a főváros polgármestere, Boris Johnson, a LEN elnöke, Nory Kruchten pedig azt mondta, az európai szövetség boldogan fogadta a brit szándékot.

A szigetország legutóbb 1993-ban volt házigazda: akkor Sheffieldben zajlott az úszók Európa-bajnoksága. A 2016-os - a riói olimpia előtt tartandó - Eb rendező városáról szeptemberben dönt a LEN.

A 2012-es úszó Eb-nek május 21. és 27. között Debrecen, a 2014-esnek pedig Berlin ad otthont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.