Hatos, Ligeti és Barka

Birkózó Eb - Három magyar is negyeddöntős

A szabadfogásúaknál a 74 kilós Hatos Gábor és a 120 kg-os Ligeti Dániel, valamint a nőknél az 55 kilós Barka Emese is negyeddöntőbe jutott a Belgrádban zajló birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

2012.03.08 16:26MTI

A viadal honlapja szerint a tavalyi kontinensviadalon bronzérmes Hatos a selejtezőben az észt Elar Hanit győzte le két menetben (2-0, 3-0), majd a 16 között a finn Rolle Kristian Rantala sem késztette nagyobb erőbedobásra (2-0, 5-0). A negyeddöntőben az oroszok kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnoka, Gyenyisz Cargus lesz az ellenfele.
   
A legnehezebbek között Ligetinek csak a nyolcaddöntőben kellett először szőnyegre lépnie, ott azonban rögtön a tavalyi vb bronzérmesével, a grúz Davit Modzmanasvilivel akadt össze. A magyar birkózó előbb 1-0-ra megnyerte az első, majd ugyanilyen arányban elvesztette a második menetet. A mindent eldöntő harmadikban pedig hatalmas küzdelemben diadalmaskodott. A négy közé jutásért a spanyol José Cuba Vazquezt kell legyőznie.
   
Barka szintén a 16 között kezdett, és két menetben (1-0, 4-2) múlta felül a fehérorosz Nagyezsda Suskót. A következő körben az ukrán Natalija Szinisinnel találkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.