Ha más nem...

Dalgish szerint a Ligakupa-győzelem lökést ad a Liverpoolnak

Kenny Dalgish szerint építeni tudnak a Cardiff City fölött aratott Ligakupa (Carling Cup) győzelmükre, hogy még több trófeát vigyenek haza az Anfieldre. Egy drámai mérkőzés végén a Vörösöknek büntetőkre volt szüksége másodosztályban (Championship) szereplő ellenfelük legyőzésére.

2012.02.28 16:21ma.hu

„Habár ma sikerült megnyernünk valamit, még nem végeztünk: nem akarunk megállni, lendületben kell maradnunk” – figyelmeztetett Dalglish. „Győztünk, és ezt kellőképpen meg is fogjuk ünnepelni. Nagyon-nagyon boldogok vagyunk, ez a győzelem hatalmas pluszt ad számunkra. Minél előbb újra meg akarjuk ízlelni a siker ízét.”

Húsz évvel az első, 1986-os Ligakupa megnyerése után a skót edző lett a hetedik az angol labdarúgás történelmében, akinek sikerült mindhárom rangos hazai trófeát (bajnoki cím, FA-kupa, Ligakupa) bezsebelnie.

Számos játékosának ez az első jelentős sikere az angol futballban – Dalgish szerint az ő karrierjükön különösen nagyot lendíthet a győzelem.

„Inspiráló dolog-e egy trófeát a magasba emelni? Remélem így van” – folytatta a menedzser. „Mindenki, akinek valaha is volt lehetősége megtapasztalni az érzést – akár Wembley-ben, akár máshol –, újra át akarja élni azt. Ha valami olyat csinálsz, amit élvezel, mindig többet és többet akarsz belőle, nem igaz?”

A 60 éves liverpooli legenda nagyra értékelte a Cardiff teljesítményét, mégis teljesen megérdemeltnek tekinti csapata győzelmét – véleménye szerint győzelme igazolta a Vörösök Ligakupához való hozzáállását.

„Már a legelején, amikor az Exeter City-hez utaztunk a második körben, kijelentettük, a megfelelő hozzáállással kezdünk a sorozatnak, mert csak ebben az esetben viseltetünk kellő tisztelettel a klubunk iránt. Nem akarunk mérkőzéseket veszíteni. Ha szerepelünk egy sorozatban, akkor azért tesszük, hogy meg is nyerjük azt” – zárta nyilatkozatát Dalglish.
 
A Ligakupa megnyerésével a Liverpool megszerezte az Európa Liga jövő évi megmérettetéseiben való részvételi jogot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.