Új szakvezetőt kapnak a sportolók

Párbajtőr - Mincza-Nébald Ildikó jöhet Kulcsár helyére

Amennyiben a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöksége szerdán rábólint, Mincza-Nébald Ildikó lesz a párbajtőrözők szakmai vezetője.

2012.02.28 14:21MTI

A párbajtőr szakmai bizottság a keddi ülésén úgy foglalt állást - amint arról Kamuti Jenő, az MVSZ szakmai alelnöke beszámolt -, hogy Mincza-Nébald Ildikó kinevezését támogatja Kulcsár Győző távozását követően.
   
Kulcsár Győző, a nemzet sportolója múlt szerdán mondott le a szövetségi kapitányi posztról. A 71 éves, négyszeres olimpiai bajnok szakvezető a Westend női párbajtőr Grand Prix felvezető sajtótájékoztatóján olvasta fel a sportági szövetség elnökének, Erős Jánosnak címzett levelét, melyben indokként azt hozta fel, hogy az MVSZ nem jelölte őt MOB-tagnak, ezt pedig méltánytalannak tartja.
   
A 42 éves Mincza, aki a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon a magyar vívóküldöttség egyetlen érmét szerezte azzal, hogy egyéniben harmadik lett, azt megelőzően volt Eb-győztes és vb-harmadik, illetve csapatban világ- és Európa-bajnok.
   
A párbajtőrözők előtt fontos feladatok állnak már márciusban is, a férfiak és a nők egyformán két-két kvalifikációs versenyen vesznek részt. Előbbiek egyéniben, utóbbiak pedig csapatban is küzdenek a londoni kvótáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.