Odacsap a Zenit?

Milan, Arsenal, Huszti: pazar nyolcaddöntők a BL-ben

Története első labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjére készül Huszti Szabolcs csapata, az orosz Zenit, amely szerdán a portugál Benficát fogadja. A játéknap másik mérkőzésén a hétszeres BEK, illetve BL-győztes olasz AC Milan az angol Arsenalt látja vendégül.

2012.02.14 10:45MTI

Orbán Viktor az Országgyűlés hétfői ülésén napirend előtt azzal fordult Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezetőhöz, kérje meg az Európai Parlamentben dolgozó szocialista képviselőket: "időnként álljanak ki Magyarország nemzeti érdekei mellett".

Az MSZP soha nem tenne olyat, hogy a saját nemzete ellen szítsa az EU-t, míg Orbán Viktor ellenzékben ezt megtette - kommentálta kedden az elhangzottakat az MSZP, amely eljuttatott közleményében visszautasította a miniszterelnök vádjait.

"Az MSZP EP-delegációjának tagjai - ellentétben a Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői által az előző kormányok idején tanúsított magatartással - minden olyan kormányzati kezdeményezést támogattak, amely a magyar nemzeti érdeket szolgálta" - írták.

Orbán Viktor 2006-os "nemzetellenes tettére" emlékeztetve közölték, Strasbourgban felszólalva a mostani kormányfő Magyarország uniós támogatásának megtagadására buzdította az EP néppárti frakcióját, "sőt, odáig ment, hogy Kubához, Burmához hasonlította Magyarországot, felbujtotta az EP néppárti képviselőit, hogy hazug állításokkal összemossák Magyarországot a legdurvább diktatúrákkal".

Felhívják a figyelmet arra: az MSZP együttműködött a magyar uniós elnökség idején a hatos gazdasági csomag, a romastratégia, a Duna Stratégia elfogadásában, felléptek a horvát csatlakozási tárgyalások véglegesítése és Románia és Bulgária schengeni csatlakozása érdekében.

Határozottan fellépünk annak érdekében, hogy a következő uniós költségvetésben a Magyarországnak jutó felzárkóztatási, fejlesztési és mezőgazdasági támogatások tekintetében minél több forráshoz jussunk - teszik hozzá.

Rögzítik ugyanakkor: "az Orbán-kormány antidemokratikus belpolitikája, és a magyar állampolgárok érdekeivel ellentétes, elhibázott gazdaságpolitikája ellen viszont valóban minden fórumon tiltakoztunk és tiltakozni fogunk itthon és az EU intézményeinél egyaránt", ez ugyanis a magyar állampolgárok, a nemzet érdekét szolgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.