Lemondott posztjáról

Lemondott: már nem szövetségi kapitány Capello

Lemondott posztjáról szerdán Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya.

2012.02.08 21:29MTI

A 65 esztendős tréner azt követően távozik a kispadról, hogy hétfőn élesen kritizálta az FA-t, amely megfosztotta John Terryt a nemzeti csapat kapitányi karszalagjától. A Chelsea védőjét azért büntették ezzel az intézkedéssel, mert állítólag rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Buzsáky Ákost is foglalkoztató Queens Park Rangers védőjére a két együttes tavaly október 23-i mérkőzésén.

Capello egy televíziós interjúban azt mondta, számára még mindig Terry a csapatkapitány, s hozzátette, szerinte helyesebb lenne, ha a futballista megtarthatná a karszalagot. Az olasz szakember saját bevallása szerint David Bernsteinnek, az FA vezetőjének azt mondta, szerinte a bírósági ítéletig nem szabadna a játékost bűnösnek tekinteni.

Capello és Bernstein, valamint Alex Horne, az FA főtitkára szerda este a Wembley Stadionban tárgyalt az ügyről.

"A közel egy órán át tartó megbeszélésen elfogadtuk Fabio lemondási szándékát, amely azonnali hatállyal életbe is lépett" - áll az FA szerda esti közleményében.

"Elfogadtuk az elhatározását, s egyetértettünk vele abban, hogy ez a helyes döntés. Szeretnénk hangsúlyozni, nemcsak ezen a megbeszélésen, hanem az angol válogatott szövetségi kapitányaként is bizonyította, profi szakember." Terry állítólagos rasszista megnyilvánulásáról a mérkőzés után az egyik néző tett bejelentést a hatóságnak, amely a videofelvételek alapján nyomozott. A Chelsea védője múlt szerdán a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát. A per júliusban, az Európa-bajnokság után folytatódik. Amennyiben a futballistát bűnösnek találják, várhatóan pénzbírságot kap. Egyszer már maga Capello is leváltotta Terryt mint csapatkapitányt, miután kiderült, hogy a futballista egy volt csapattársa, Wayne Bridge korábbi élettársával csalta meg a feleségét. Terry ugyanakkor tavaly márciusban újra csapatkapitány lett. Capello 2008 januárja óta irányította az angol válogatottat. A 2010-es dél-afrikai világbajnokságon a nyolcaddöntőben Németországtól elszenvedett 4-1-es vereséggel búcsúzott a gárda, amely később veretlenül jutott ki az idei lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.