Keresztszalag-szakadást szenvedett a játékos

Férfi kézilabda-Eb - Iváncsik Tamás megsérült

Bal térdében teljes elülső keresztszalag-szakadást szenvedett Iváncsik Tamás a szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokság hétfői, oroszok elleni mérkőzésén.

2012.01.17 15:15MTI

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a jobbszélső már kedden hazautazik Magyarországra, és csütörtökön műtik meg a Tatai Olimpiai Központban. 
   
A részleges hasizom-sérüléssel bajlódó Zubai Szabolcsot a válogatott egészségügyi stábja kezeli, és próbálja játékra alkalmas állapotba hozni. A beálló játszani szeretne már a következő, spanyolok elleni mérkőzésen, erre panaszainak csökkenése függvényében kerülhet sor.
   
"Iváncsik Tamás súlyos sérülése nagy veszteség mind a válogatott, mind klubja, az MKB Veszprém számára" - mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. "A bő, 28-as keretben a jobbszélső posztján Gulyás Péter nevezése is előtérbe kerülhet, erre azonban a középdöntőben kerülhet sor, a lehetséges két csere egyikeként.

A spanyolok elleni mérkőzésre nagyon fontos számunkra a kapusteljesítmény javulása, mert így lehet esélyünk a bravúrra. Az újabb játékos benevezése ezért több poszton elképzelhető, kivéve, ha sérülés miatt kerülünk döntéshelyzetbe. Ha Zubai Szabolcs sérülése ugrásszerűen nem javul, akkor a csoportkör hátralévő részére kényszerpályára kerülünk, és beálló poszton nevezhetünk be újabb játékost - ezt szerdán 11 óráig el kell döntetnünk."
   
Az Eb-re 16 játékost lehetett nevezni, de a magyarok csak 15 főt neveztek, így van még egy fennmaradó helyük. A csoportkör után, továbbjutás esetén két játékost lehet cserélni a középdöntőre.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.