Buktuk 2017-et

Nem mi rendezzük a Világjátékokat: Lengyelországé az érdem

Lengyel pályázat győzött a magyarral szemben: a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) döntése alapján Wroclaw lesz a házigazdája a 2017-es Világjátékoknak. A nem olimpiai sportágak közös versenyének Budapest és Gödöllő is otthont adott volna, de a döntéshozók a lengyel város mellett tették le voksukat.

2012.01.12 12:38ma.hu

A kandidálók szerdai prezentációi után csütörtökön délben a Lausanne-i Olimpiai Múzeumban Ron Froehlich, az IWGA elnöke jelentette be Wroclaw sikerét, mely így Budapest és Gödöllő közös pályázata mellett a dél-afrikai Fokvárost is megelőzte. Lengyelország első alkalommal adhat otthont a Világjátékoknak - írja közleményében a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálata.

A magyar pályázók képviseletében Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök, dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben Gödöllő polgármestere, és Szántó Éva, az NSSZ főtitkára volt jelen az eseményen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.