Dengue-lázzal kezelik

Halálos kórral fertőződött meg Ronaldo!

Dengue-lázzal kezelik a brazil Ronaldót, az FC Barcelona és a Real Madrid tavaly visszavonult kétszeres aranylabdás futballistáját.

2012.01.04 18:28MTI

"Szerencsére már jobban vagyok" - állította a 35 esztendős volt válogatott labdarúgó.

A magas hőmérséklettel és esőkkel december végén beköszöntött brazil nyár kedvez a trópusi betegséget terjesztő Aedes aegypti szúnyogfaj terjedésének.

A megbetegedés általában enyhe lefolyású, de bizonyos esetekben igen súlyos vérzéses láz alakulhat ki, mely kezelés nélkül végzetes is lehet.

A tizenöt góljával a világbajnokságok történetének legeredményesebb labdarúgója pályafutása során megfordult a Cruzeiróban, a PSV Eindhovenben, az FC Barcelonában, az Internazionaléban, a Real Madridban és az AC Milanban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.