John Terry ellen rasszista viselkedés a vád

Februárban bíróság elé áll a Chelsea sztárja

Rasszista viselkedés vádjával bíróság elé áll február elsején John Terry, a Chelsea labdarúgócsapatának válogatott kapitánya.

2011.12.21 17:36MTI

A gyanú szerint a hátvéd rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Buzsáky Ákost is foglalkoztató Queens Park Rangers védőjére a két együttes október 23-i mérkőzésén. A meccs után az egyik néző tett bejelentést a hatóságnak, amely a videofelvételek alapján nyomozott. Amennyiben a futballistát bűnösnek találják, várhatóan pénzbírságot kap.
   
Terry tagadja, hogy megsértette volna a Manchester Unitedet erősítő Rio Ferdinand öccsét, és egyúttal csalódott volt amiatt, hogy vádat emeltek ellene.
   
"Remélem, lehetőségem lesz arra, hogy amilyen gyorsan csak lehet, tisztára mossam a nevemet" - fogalmazott szerdán a 30 éves játékos.
   
Az ügy ellenére Terry vezeti majd a Chelsea-t a csütörtöki, Tottenham Hotspur elleni bajnoki mérkőzésen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.